Rólunk írták

Folytatódnak a téli madárgyűrűzések Botfán

Zalamédia (2024.01.23)
A téli gyűrűzések a legbiztosabb alkalmak az éves madarász programok közül. Tavaly december 30-án volt az utolsó ilyen nyilvános program, mely január közepétől már folytatódik is kéthetente a botfai Mindszenty Ifjúsági Ház parkjában. Dr. Illyés Zoltán biológustól egy kis elmúlt évi mérleget kértünk ennek kapcsán.

Téli madárgyűrűzés – kéthetente a botfai kastélyparkban, nyáron a nádasban

ZAOL (2024.01.15)
Kemény hideg, ragyogó napsütés - volt is nagy tolongás szombaton a botfai Erdődy-Hűvös kastély parkjában üzemelő madáretetőben, a közelében felállított zsebes függönyhálóba viszont "csak" 20 kismadár bonyolódott bele.

Negyedszer tartottak női cursillót Zalaegerszegen

ZAOL (2023.07.08)
Június 1-4. között rendezték meg a botfai Erdődy-Hüvös-kastélyban a IV. Zalaegerszegi női cursillo lelkigyakorlatot. A cursillós hétvégén a résztvevők a világi élet problémáit félretéve a hitük, a vallásuk elmélyítésével foglalkoztak, írja a martinus.hu.

Méhecskehotelekkel a jövőért!

ZTV Híradó (2022.02.02 18:00)
Február végéig érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhecskehoteleket. Ezzel a lakosság is sokat tehet a beporzó rovarok védelméért- hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Fagyöngyritkítást végeztek a botfai parkban

ZAOL (2022.01.20)
A napokban kissé fellélegezhettek a botfai Erdődy-Hüvös-kastély parkjának öreg fái, a lelkes szakemberek megritkították a koronájukban élősködő fagyöngykolóniákat, és eltávolították a közvetlen veszélyt jelentő száraz ágak jó részét.

Idős fák ápolása

ZTV Híradó (2022.01.18 18:00)
Nem mindennapi akció helyszíne volt a botfai Mindszenty Ifjúsági Ház parkja. Szakemberek vizsgálták a fákat és alpin technikával távolították el róluk egyebek mellett a fagyöngyöket. Ezt a beavatkozást meghatározott időszakonként kell elvégezni ahhoz, hogy megmenthessék a kert értékeit.

Évindító madárgyűrűzés

ZalaMédia (2022.01.17 18:47)
A botfai Mindszenty Ifjúsági Házban madárgyűrűzéssel indították az új évet. A hideg ellenére lelkes, főleg gyerekek alkotta csapat egészítette ki a madarászokat. Így együttes erővel 64 madárra került gyűrű és három visszatérő kis tollast is befogtak a hálók.

Kutatás és ismeretterjesztés: madárgyűrűzést tartottak Botfán

ZTV Híradó (2022.01.11 18:00)
Madárgyűrűzést tartottak Botfán. A Mindszenty Ifjúsági Házban gyakoriak a hasonló ismeretterjesztő programok, ezúttal is sokan érdeklődtek a hétvégi esemény iránt.

Sok érdeklődő vett részt a botfai madárgyűrűzésen

ZAOL (2022.01.10)
Nagy lelkesedéssel, izgalmas tervekkel és sok érdeklődővel vágott bele az évindító madárgyűrűzésbe szombaton a Mindszenty Ifjúsági Ház természetvédő csapata...

Nem szabad abbahagyni a madáretetést

RTL Híradó (2021.12.05 19:03)
A téliesre fordult időben segíteni kell a madarak etetését. Almát, napraforgómagot, de akár szalonnát is lehet adni az itthon telelő madaraknak. Szakemberek szerint fontos, hogy az etetés egészen tavaszig rendszeres legyen. A fagyos időben pedig a madarak itatásáról sem szabad elfeledkezni.

Oldalak